Description des attitudes des parents envers le choix du français comme langue étrangère du point de vue des douches linguistiques - Neuvonen, Sarianna (2014)
Valinnaisten vieraiden kielten opiskelu on vähentynyt viimeisten 15 vuoden aikana ja englanti on vahvistanut asemansa suomalaisten koululaisten ensimmäisenä vieraana kielenä. Kielitivoli-projektin tavoitteena oli monipuolistaa kielivalikoimaa kunnissa ja parantaa opetuksen laatua. Esimerkiksi Jyväskylässä aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvia ensimmäisen ja toisen luokan oppilaita kannustettiin vieraiden kielten opiskeluun kielisuihkutuksen avulla. Kielisuihkutuksen käytänteet vaihtelevat, mutta ihanteellisinta on kun vierasta kieltä käytetään osana lasten arkipäiväisiä toimintoja.