L'image de la Belgique dans les sites Internet finlandais - Lannoy, Elina (2014)
Belgia on tuttu Suomessa pääkaupungistaan Brysselistä, jossa sijaitsee EU:n päämaja. Belgia on kuitenkin paljon muutakin, ja siellä mm. gastronomia-, arkkitehtuuri-, historia- ja luontomatkailu kehittyy koko maassa. Näitä tar-kastellaan näillä Belgian imagoa käsittelevillä suomenkielisillä verkkosivuilla. Miten Belgiaa kuvaillaan? Onko kuvaus monipuolinen, puutteellinen, positiivinen, täsmällinen? Tämän tutkielman korpuksena on käytetty neljää suomenkielistä verkkosivustoa. Yksi niistä on matkatoimisto CWT Kaleva Travelin sivusto. Toinen on Otavamedia Oy:n omistama Ellit.fi, ns. ”lifestyle”-sivusto. Kolmas on portaalityyppinen verkkopalvelu Napsu.fi, ja neljäs on matkailusivusto Rantapallo.fi. Lisäksi on myös otettu huo-mioon Belgian liittovaltioiden verkkosivuja: Wallonie-Bruxelles Tourisme, Visit Flanders sekä East Belgium. Ensin tutkitaan mitä nämä belgialaiset sivustot edistävät. Huomataan, että belgialainen keittiö, historia, taide ja arkkitehtuuri, sekä luonto ja luonnossa liikunta, vaikuttavat tärkeiltä Belgian matkailun näkökulmasta. Kun tarkas-tellaan tilastoja nähdään että suomalaiset matkustavat jossakin määrin Belgiaan. Suomalaiset verkkosivustot edis-tävät myös ruokaa (eli suklaa, olut, ranskalaiset perunat ja vohvelit), taidetta ja arkkitehtuuria (varsinkin Brysselin iso aukio), ja vaikka kuvaus on positiivinen ja täsmällinen, se voi olla puutteellinen.