Kohtuutehoisen kestävyysliikunnan vaikutus itsearvioituun unen laatuun ja määrään : randomoitu kontrolloitu tutkimus keski-ikäisten miesten unettomuudesta - Sampolahti-Hänninen, Heli; Mikkola, Tuija; Martinmäki, Samu; Tan, Xiao; Cheng, Shumei; Tenhunen, Jarkko; Alen, Markku; Cheng, Sulin (2014)
Unettomuus on yleinen ongelma, jonka hoito on kansaterveydellisesti erittäin tärkeää. Koska unettomuuden yleisimmällä hoitokeinolla lääkityksellä on paljon haitallisia sivuvaikutuksia, on tärkeää tutkia unettomuuden vaihtoehtoisia hoitokeinoja. Tämän Pro Gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää kestävyysliikunnan vaikutusta unen laatuun ja määrään keski-ikäisillä unettomuudesta kärsivillä miehillä.