Hybridilämmitysjärjestelmän tiedonkeruu ja -analysointi omakotitalokohteelle - Nikkarikoski, Jarkko (2013)
Opinnäytetyössä suunniteltiin ja toteutettiin tiedonkeruujärjestelmä omakotitalon lämmitysjärjestelmälle, jonka muodostavat maalämpöpumppu, aurinkokeräimistö ja vesikiertoinen kamina. Lämminvesivaraajan ja tilojen lämmityksen lisäksi aurinkokeräimistö ja kamina pystyvät esilämmittämään maalämpöpumpun keruunestettä ja lämmittämään lämpöpumpun maapiiriä. Tiedonkeruun avulla saadun datan ja lähdekirjallisuuden avulla järjestelmän toimivuutta ja optimaalista käyttöä arvioitiin. Työn tarkoituksena oli myös selvittää vastasivatko aurinkokeräimelle ja kaminalle ilmoitetut hyötysuhteet mitattuja. Työn pohjaksi käytiin läpi suomalaisen pientalon lämmöntarvetta.