Tabletit opetuskäytössä : opettajien kokemuksia Mobiluck-hankkeesta - Tuhkala, Ari (2013)
Tableteista on muodostunut potentiaalinen vaihtoehto kouluissa käytettäväksi teknologiaksi. Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä kahtatoista opettajaa Mobiluck- hankkeen lukioista. Tutkimusongelmana oli selvittää, miten tabletteja on hyödynnetty opetuksessa ja millaisia vaikutuksia niillä on ollut. Opettajien kokemuksien perusteella tablettien opetuskäytöstä muodostettiin pedagogisia esimerkkejä. Lisäksi kartoitettiin, miten opettajat käyttivät tablettia henkilökohtaisena välineenä, mitä hyötyä tableteista oli ja millaisia ongelmia kohdattiin. Tutkimuksessa havaittiin, että tabletti mahdollisti paikasta riippumattoman oppimisen ja opiskeltavan sisällön integroimisen autenttiseen maailmaan. Tabletin hyviä ominaisuuksia olivat mobiliteetti, nopeus, luotettavuus ja helppokäyttöisyys.