Otsoniaineiston analysointi lineaarisella tila-avaruusmallilla - Latva-Pukkila, Niilo (2014)
Tutkielma käsittelee yläilmakehän otsonimäärän mallintamista lineaarisella tila-avaruusmallilla. Ilmakehän otsonimäärä vaihtelee vuodenajan mukaan ja lisäksi tunnetaan joitakin luonnollisia tekijöitä, jotka vaikuttavat otsonimäärään. Tämän lisäksi erilaiset ihmisen toiminnan vuoksi ilmakehässä lisääntyneet aineet aiheuttavat muutoksia otsonimäärässä.