Music in the English classroom : effects on emotion and motivation perceived by the learners - Kuhmonen, Eeva (2013)
Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää, kuinka musiikin käyttäminen englannin opetuksessa voi vaikuttaa oppilaiden emootioihin ja motivaatioon. Oman kokemukseni mukaan kieltenopettajat kokevat yläasteikäisten oppilaiden motivoimisen ajoittain haasteelliseksi. Tutkimusta opettajien pedagogisten valintojen vaikutuksesta oppilaiden motivaatioon on kuitenkin tehty rajallisesti. Aikaisempi tutkimus on todennut, että musiikki näyttelee suurta osaa yläasteikäisten nuorten elämässä ja tämä tutkimus käsittelee nimenomaan musiikin potentiaalisia vaikutuksia oppilaiden motivaatioon.