Musiikkiluokkalaisuuden vaikutus soittomotivaatioon Lappeenrannan musiikkiluokilla - Harju, Heidi (2014)
Työ on tutkimus musiikkiluokkatoiminnan ja soittamisen motivaatiotekijöistä Lappeenrannan musiikkiluokilla. Lappeenrannan musiikkiluokkalaiset ovat musiikkiopiston oppilaita ja hakevat musiikkiluokalla opiston pääsykokeiden kautta. Haluan tutkia, onko musiikkiluokkalaisuudella ratkaiseva rooli soittomotivaation kehittymisessä ja ylläpitämisessä? Onko kyse pelkästään innokkuudesta musiikkia kohtaan? Miten musiikkiluokkalaisen motivaatio näkyy soittamisessa? Vaikuttaako musiikkiopiston kanssa tehtävä yhteistyö soittoharrastuksen jatkumiseen positiivisesti?