Frigyes Hidas : viimeinen unkarilainen romantikko - Saarela, Eeva (2013)
Frigyes Hidas (1928–2007) oli unkarilainen säveltäjä, muusikko ja kapellimestari. Tutkielmassa tarkastellaan hänen toimintaansa ensisijaisesti säveltäjänä ja lisäksi siihen sisältyy kattava teoslista. Hidasista ei ole aiemmin tehty elämäkerrallista tutkimusta, joten tämä tutkielma toimii tien avaajana sellaiselle. Tutkielmassa aihetta lähestytään paitsi elämäkerrallisen tutkimuksen avulla, myös narratiivisen tutkimuksen ja muistitietotutkimuksen sekä mikrohistorian kautta. Aineisto koostuu pääasiassa haastatteluista, radio-ohjelmien nauhoitteista ja lehtiartikkeleista. Aineistoa on analysoitu paitsi sisällönanalyysin avulla, myös narratiivisen analyysin keinoin. Myös reseptioteoria on tärkeässä asemassa erityisesti lehtiarvosteluiden analysoinnissa.