Les genres textuels du site Internet du Musée Bigouden (Mirdi Bro Vigoudenn) - Autio, Julia (2013)
Pro gradu –tutkielmassani tutkin bretagnelaisen kulttuurihistoriallisen museon (Musée Bigouden) verkkosivustoa. Tutkielmassa perehdytään tekstuaalisiin genreihin, niiden käyttöön, tunnusmerkkeihin ja frekvenssiin. Aineisto koostuu Musée Bigoudenin verkkosivuista (http://www.museebigouden.fr) eli noin 10 000 sanasta, 116 tekstistä, 115 kuvasta sekä neljästä videosta. Aineisto on kerätty toukokuun 2013 aikana. Verkkosivut päivitettiin kesällä 2013. Käsittelen analyysissani pelkästään ranskaksi esiintyviä osioita. Sivustolla on tekstejä myös englanniksi, saksaksi, italiaksi ja bretoniksi. Tutkimusmetodit ovat genreanalyysi ja tekstianalyysi. Analyysissa tutkin esimerkkien avulla genrejä yksitellen. Analysoin tekstien, kuvien ja videoiden genrejä, alagenrejä ja multimodaalisuutta. Sivustolla esiintyvistä kuvista suurin osa oli mainoskuvia (26,1%) ja dokumenttikuvia (19,1%). Sivustolle on myös skannattu museota koskevia lehtileikkeitä yhteensä 28 kappaletta. Hypoteeseja on kaksi: 1) sivustolla olevista teksteistä suurin osa on luokiteltava muihin kuin kirjallisuuden genreihin sekä 2) sivustolta voidaan tunnistaa itsenäinen museon verkkosivuille ominainen genre. Ensimmäinen hypoteesi validoitui, sillä 84,9% genreistä ei kuulunut kirjallisuuden genreihin. Toinen hypoteesi ei validoitunut, sillä mitään yksittäistä genreä ei pystytä erottamaan pelkästään museoiden verkkosivuille ominaiseksi ja itsenäisesti esiintyväksi genreksi.