Kansakoulun opettajakuva talvi- ja jatkosodan oppilaiden muistelemana - Ylä-Sulkava, Anri (2013)
Tutkimuksessa talvi- ja jatkosodan aikana kansakoulua käyneet oppilaat muistelevat opettajiaan. Tutkimuksen tarkoituksena on tuoda oppilaiden omat muistot ja kokemukset opettajuudesta sota-aikana esille. Tutkimuksessa tarkastellaan myös, mitä kansakoulun opettajakuva kertoo tuosta ajasta.