Finnish students' uses of and attitudes towards English on Facebook - Valppu, Jenni (2013)
Monet sosiaalisen median sovellukset ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen suosion ja niistä on tullut tärkeä osa etenkin nuorten jokapäiväistä elämää. Englantia käytetään sosiaalisessa mediassa paljon ja erityisesti kielitaitoiset suomalaiset näyttävät pitävän englantia luonnollisena osana internetissä tapahtuvaa kommunikointia. On muodostunut uusia kielenkäyttötapoja ja -oletuksia, mitkä vaikuttavat myös kieliasenteisiin. Kieliasenteet puolestaan vaikuttavat ihmisten kanssakäymiseen ja suhtautumiseen toisiinsa sekä motivoivat kielten opiskeluun.