A linguistic limbo : migrants' perspectives and attitudes to the roles of English and Finnish in Finnish academic working life - Nokelainen, Essi (2013)
Tämän tutkielman tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, millaisena suomalaisessa yliopistossa työskentelevät maahanmuuttajat kokevat suomen ja englannin kielen roolit suomalaisessa akateemisessa työelämässä. Tutkielma pyrkii selvittämään näiden kielten käyttöön liittyviä asenteita ja kuvaamaan missä konteksteissa niitä käytetään. Tutkielma nostaa myös esiin tilanteeseen liittyviä positiivisia ilmiöitä sekä mahdollisia haasteita.