"Die Finnen sind ein schwerbewaffnetes Volk" : Die Repräsentation Finnlands in der deutschen Berichterstattung über die Schulschießerei in Kauhajoki am 23.9.2008 - Eine diskursanalytische Betrachtung am Beispiel des Nachrichtenportals Sueddeutsche.de - Järvistö, Hannu (2013)
23.9.2008 tapahtui Kauhajoen ammattikorkeakoulun yksikössä kouluammuskelu, jossa tekijä surmasi yhdeksän opiskelijaa, yhden opettajan ja itsensä. Vastaavanlaiset koulusurmat olivat vavisuttaneet Suomea vain vajaa vuosi aiemmin Tuusulan Jokelassa. Tapaukset huomioitiin laajasti etenkin sähköisessä mediassa ympäri maailmaa.