Promotion of learner autonomy in the EFL classroom : the students' view - Ikonen, Anni (2013)
Oppijan autonomisuudella tarkoitetaan oppijan sisäistä kykyä hallita omaa oppimistaan, eli kykyä asettaa omia oppimistarpeita vastaavia tavoitteita, toimia näiden tavoitteiden mukaisesti, ja arvioida omaa etenemistä. Kirjallisuuden mukaan formaali opetus voi joko edistää tai ehkäistä oppijan autonomisuuden kehitystä.