La subjectivité des adjectifs qualifiant les Flamands et leurs institutions dans La Libre Belgique - Van Ingh, Anneleen (2013)
Belgian viimeaikaiset poliittiset kriisit ovat saaneet paljon kansainvälistäkin huomiota. Ne pohjautuvat pääosin jännitteisiin hollantia puhuvien flaamien ja ranskaa puhuvien vallonien välillä. Tutkimuksessa tarkastellaan tilannetta kielellisestä näkökulmasta tarkastelemalla ranskankielisen konservatiivisen sanomalehden La Libre Belgique tapaa kuvata flaameja ja heidän instituutiotaan. Tutkimuksen kohteena ovat flaameihin ja heidän instituutioihinsa viittaavat adjektiivit, joiden subjektivisuutta tutkitaan tässä C. Kerbrat-Orecchionin teorian mukaan. Tämä ranskalainen kielitieteilijä luokittelee adjektiivit objektiivisiin ja subjektiivisiin; subjektiiviset jakautuvat edelleen affektiivisiin ja evaluatiivisiin; viimeksi mainitut jakautuvat vielä aksiologisiin ja ei-aksiologisiin. Adjektiivit jaetaan lisäksi viiteen semanttiseen kenttään: 1) alkuperä, 2) tila, 3) fyysinen ilmiasu, 4) luonne ja 5) mentaliteetti.