Toimijuus soveltavan liikunnan osallistujien puheessa - Torvinen, Satu (2013)
Tutkimukseni tarkoituksena on tutkia sitä, miten toimijuutta voidaan käsitteellistää soveltavan liikunnan kontekstissa. Tutkimustehtävääni kuvaa kysymys, miten soveltavan liikunnan osallistujat rakentavat puheensa ja kuvaustensa kautta toimijuuttaan. Lähestyin toimijuustutkimusta sosiaalitieteiden näkökulmasta. Tutkimukseni taustateoriana on Jyrki Jyrkämän kehittämä toimijuusanalyysi. Oma tieteellinen taustani on liikuntatieteissä. Tarkastelin toimijuuden ilmenemistä tilannekohtaisesti ja näkökulmanani oli liikuntaan osallistujan näkökulma. Viittaan soveltavalla liikunnalla julkisen sektorin tuottamaan yksittäiseen liikuntaryhmään. Tutkimukseni metodologisista lähtökohdista käsin tarkastelin myös omaa rooliani ja kysymyksiäni osana aineistoa.