Korvakuulolta soittamisen merkitys musiikin perusteiden opetuksessa - Hänninen, Anu (2013)
Olen selvittänyt laadullisen tutkimuksen keinoin korvakuulolta soittamisen yhteyttä melodiasanelutehtävästä suoriutumiseen. Koehenkilöinä on ollut laajan oppimäärän mukaista musiikin perusopetusta järjestävän musiikkiopiston oppilaita (N=10). Olen kerännyt tietoa oppilaiden korvakuulolta soittamisesta ja musiikkiharrastusten yleisistä taustoista lomakehaastattelun avulla. Lisäksi olen teettänyt oppilailla melodiasanelutehtäviä, joita olen tarkastellut oppilaiden taustatietoja vasten.