Henkilöstövoimavarojen tuotantofunktion makro- sekä mikrotason tarkasteleminen - Jantunen, Jonna (2013)
Tutkimuksessa analysoidaan makro sekä mikro tasolla Kestin (2013) kehittelemää henki-löstövoimavarojen tuotantofunktiota. Sen avulla organisaatiot suunnittelevat resurssien (input) ja tuotosten (output) välistä suhdetta tiettynä ajanjaksona ja tietyllä teknologialla (Ollonqvist 1974, 3- 5; Saari 2006, 206; Vehmanen et al 1997, 43). Henkilöstövoimavaroihin rakentuva tuotantofunktio käsittää henkilöstömäärän ja työajankäytön lisäksi aineettoman henkilöstöpääoman hyödyntämisasteen eli työelämän laadun vaikutukset toimintakapasiteettiin. Henkilöstövoimavarojen tuotantofunktiossa liikevaihto tuotetaan henkilöstön tehollisella työajalla. Tehollisen työajan osuuden työn ääressä vietetystä ajasta määrittää henkilöstön kokema työelämän laatu. Tutkimuksessa analysoitiin henkilöstövoimavarojen tuotantofunktion avulla makrotasolla teollisuuden ja palveluiden toimialoja sekä palveluiden alaluokkien vähittäiskaupan sekä sosiaali- ja terveysalan toimialat sekä mikrotasolla kuvitteellisen teollisuusalan organisaatio. Makrotason analyysien mukaan jokaisella toimialalla vuoden 2009 lama vaikutti liiketoimintaan. Liikevaihto per työntekijä (HCRF) laski, mutta henkilöstöresursseista pidettiin yllätävän hyvin kiinni. Henkilöstötuottavuus (HCROI) tipahti myös jokaisella toimialalla, eikä ole noussut takaisin. Tämä johtuu osittain kustannusten noususta sekä liikevaihdon tuottokyvyn hitaasta taantuman jälkeisestä palautumisesta. Tämä näkyy henkilöstökulujen nousuna per työntekijä, (HCCF) jotka ovat nousseet jokaisella toimialalla tasaiseen tahtiin vuodesta 2006 lähtien. Työelämän laatu on heikentynyt vaihtuvuuden vuoksi jokaisella toimialalla lamavuoden jälkeen. Mikrotason analyysistä selvisi, että jos henkilöstömäärää sekä henkilöstön kehittämisen panosta kasvatetaan sopivassa suhteessa, niin organisaa-tion kannattava kasvu on optimaalisin. Tutkittavan organisaation olisi panostettava tulevaisuudessa osaavan työvoiman hankkimiseen sekä henkilöstön kehittämisen tehostamiseen.