Analyse étymologique et étiologique des noms de rues de la vieille ville de Genève - Kemppainen, Salla (2013)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää Geneven vanhan kaupungin katujen nimien etymologia ja nimeämiseen liittyvät perusteet. Nimistöä tutkimalla voidaan saada lisätietoa historiasta, rakenteesta, kielellisestä kehityksestä sekä elinkeinoelämästä. Tutkimuksen hypoteesi on, että suurin osa Geneven vanhan kaupungin katujen nimistöstä on peräisin frankoprovensaalista, alueella puhutusta gallo-romaanisesta kielestä.