Communication apprehension in the EFL classroom : a study of Finnish and Finnish-Swedish upper secondary school students and teachers - Lahtinen, Lauri (2013)
Tämä tutkimus käsitteli suomalaisten ja suomenruotsalaisten englannin kielen viestintäarkuutta kvantitatiivisesta ja kvalitatiivisesta näkökulmasta. Tarkoitus oli ensiksi selvittää, miten paljon eng. viestintäarkuutta koettiin yleisesti sekä eri tilanteissa, ja miten tutkitut ryhmät erosivat toisistaan. Lisäksi tutkimuksessa selvitettiin muutaman ennalta määritetyn taustamuuttujan korrelaatiota yleiseen viestintäarkuuteen. Viestintäarkuuden taustalla oleviin aspekteihin pureuduttiin neljän eri teeman kautta, jotka edustivat mahdollisia viestintäarkuuden syitä.