HTML5 tablet uutissovelluksen suunnittelu ja toteutus - Mehtälä, Miika (2013)
Keskipohjanmaa-lehdestä haluttiin toteuttaa web-pohjainen, HTML5:tä hyödyntävä tablet-uutissovellus Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:lle. Työssä tut- kittiin uusimpia web-teknologioita, kannettavia laitteita, web-sovelluksen tekemis- tä ja tablet-sovelluksen luomista sanomalehdestä. Työn aikana toteutettiin kolme prototyyppiä ja kaksi virallista tablet-sovellusversiota. Ensimmäisessä virallisessa versiossa rakenne ja data olivat yhdessä sekä osa sovelluslogiikasta oli palvelimen koodissa. Toisessa versiossa data ja rakenne olivat erillään ja sovelluslogiikka oli tehty Javascriptillä. Tehdessä web-sovellusta tablet-laitteille selvisi, että on huomioi- tava suorituskyky ja Internet-selainten eroavaisuudet. Sovellusta on hyvä testata kohdelaitteilla. Tutkimuksen perusteella voidaan suositella tablet-uutissovelluksen toteuttamista nimenomaan web-sovelluksena.