Lokalisointi teknisestä näkökulmasta - Lamminaho, Ville (2013)
Lamminaho, Ville Lokalisointi teknisestä näkökulmasta Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2013, 27 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Halttunen, Veikko Lokalisointi voidaan määrittää kieli- ja teknologiaosaamisen yhdistämisenä kie-lelliset ja kulttuuriset rajat ylittävän tuotteen aikaansaamiseksi. Lokalisointi voidaan käsittää osana globalisointia, johon kuuluu myös kansainvälistäminen ja kääntäminen. Lokalisoinnin eri työvaiheissa käytetään apuna tietokoneavus-teisia työkaluja, kuten käännösmuisteja ja terminologiatyökaluja. Tuotteen loka-lisointi on monitasoinen ja monialainen projekti, jonka menestyksekkääseen suorittamiseen tarvitaan paljon eri alojen asiantuntijoita. Tässä kandidaatintutkielmassa pyritään vastaamaan kysymykseen ”Mil-lainen on lokalisointiprosessi teknisestä näkökulmasta?”. Tutkielman lopputu-loksena voidaan todeta, että lokalisointiprosessin tekniset työvaiheet voidaan jakaa kolmeen kokonaisuuteen, jotka ovat lähdemateriaalin analysointi, tiedos-tojen valmistelu ja tiedostojen viimeistely. Näiden kokonaisuuksien sisältämät työvaiheet riippuvat projektikohtaisesta lokalisoitavasta sisällöstä ja tiedosto-formaateista.