Oppimispäiväkirja ammatillisen kasvun tukena ja edistäjänä liikuntaan erikoistuvilla aliupseereilla - Lipponen, Henry (2013)
Puolustusvoimissa on koulutettu vuodesta 2008 uutena henkilöstöryhmänä aliupseerei-ta. Aliupseereiden koulutus koostuu sotilasammatillisista opinnoista. Osasta aliupseereista tulee liikuntaan erikoistuneita ammattilaisia, joten heidän on pystyttävä opasta-maan varusmiehiä liikuntakoulutuksessa sekä opastamaan muita työyhteisössä toimivia sotilaskouluttajia ja jakamaan heille sotilaan fyysiseen kuormitukseen liittyviä taitoja ja tietoja. Aliupseereiden liikunta-alan koulutus alkoi syksyllä 2011, jolloin käynnistyi Puolustusvoimien Urheilukoulun toimeenpanema aliupseereiden liikuntalinja.