Tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen yläkoulun kemian opetuksessa - Kuusi, Sanna (2013)
Tämän pro gradu –tutkielman tarkoituksena oli kouluttaa Riihimäen kemian opettajia tieto- ja viestintätekniikan (TVT) pedagogisessa käytössä. Koulutus suunniteltiin kyselytutkimuksen vastausten perusteella. Tutkimuksessa haluttiin kartoittaa sitä, miten kemian opettajat hyödyntävät TVT:tä opetuksessaan ja minkälaisia toiveita heillä on räätälöitävälle täydennyskoulutukselle. Täydennyskoulutuksessa opettajat kokeilivat ChemSketch-visualisointiohjelman toimintaa ja he saivat koulutuksesta mukaansa harjoitustyöohjeen. Tuon harjoitustyöohjeen avulla opettajat voivat ottaa kyseisen ohjelman käyttöönsä omassa kemian opetuksessaan. Koulutuksessa opettajat tutustuivat myös mittausautomaatiolaitteen käyttöön. Koulutus oli suunnattu yläkoulujen kemian opettajille, mutta esimerkit toimivat myös lukion kemian opetuksessa