Täydennyskoulutus työterveyshoitajan työn tukena : haastattelututkimus vastaaville työterveyshoitajille - Varonen, Essi (2013)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on kuvata työterveyshoitajien täydennyskoulutusten toimintakäytäntöjä Diacor terveyspalvelut Oy:ssä. Tutkimuksessa kuvataan työterveyshoitajien täydennyskoulutuksiin osallistumista ja koulutusten sovellettavuutta työikäisten terveydenedistämistyössä lähiesimiesten näkökulmasta sekä kartoitetaan myös täydennyskoulutuksiin hakeutumiseen ja ohjaukseen liittyvää prosessia. Tutkimusaineisto on koottu Diacor terveyspalvelut Oy:n työterveyshoitajien lähiesimiesten (n=8) teemahaastatteluna. Aineistonkeruu toteutettiin syksyn 2012 aikana. Aineisto analysoitiin sisällönanalyysillä. Tutkimuksessa todettiin osaamisen arvioinnin tapahtuvan Diacor terveyspalvelut Oy:ssä työntekijän itsearviointina, esimiehen tekemänä arviointina sekä asiakasyritysten antaman palautteen kautta. Yrityksen sisällä järjestetään paljon erilaista koulutusta ja tarvittaessa voidaan myös hakeutua yrityksen ulkopuolella järjestettävään koulutukseen. Ohjautuminen tapahtuu itsenäisesti, osana perehdytysprosessia tai yrityksen toiminnan muutosten edellyttäminä. Tutkimuksen mukaan täydennyskoulutusta on runsaasti tarjolla, mutta siinä tulisi huomioida vaihteleva täydennyskoulutustarve työuran eri vaiheissa sekä laatutaso. Koulutusmenetelmiin, -sisältöihin ja –käytäntöihin liittyen esitettiin kehittämisehdotuksia. Täydennyskoulutusten todettiin lisäävän osaamista ja työssäviihtymistä sekä tehtävän työn laatua. Johtopäätöksinä voidaan todeta, että täydennyskoulutuksiin ohjautumisprosessi Diacor terveyspalvelut Oy:ssä on selkeä ja tarkoituksenmukainen. Työterveyshoitajille suunnatun täydennyskoulutuksen tarjonnassa tulisi entistä paremmin huomioida koulutustarve työuran eri vaiheissa sekä asiakasyritysten ajankohtaiset tarpeet. Työikäisen väestön terveyden edistäminen onnistuminen edellyttää jatkuvaa tietojen päivittämistä ja uuden tiedon hankkimista. Täydennyskoulutuksista hyötyvät yksittäiset työntekijät, työterveyshuollon asiakkaat sekä koko työyhteisö. Tutkimustuloksia voidaan käyttää käytäntöjen kehittämiseen täydennyskoulutuksiin ohjaamiseen liittyvissä prosesseissa.