Energy efficiency in wireless networks - Alviola, Teemu (2013)
Tämä pro gradu -työ on sekundääritutkimuksena tehty kirjallisuuskatsaus energiatehokkuuden tarkastelusta langattomissa verkoissa. Työssä tarkastellaan erilaisia mobiiliverkkojen energiansäästömahdollisuuksia. Pääpaino työssä on suunnattu erityisesti 3G ja LTE -verkkoihin, kuitenkin eksoottisempiakaan verkkoja unohtamatta. Työ alkaa erilaisten mobiiliverkkojen energiansäästösyiden ja tutkimusmotivaattoreiden tunnistamisella ja jatkuu langattomien verkkojen energian kulutuksen jaotuksella, sekä erilaisten energiansäästömahdollisuuksien vertailuilla. Työn empiirisessä osassa nostetaan lisäksi esille lyhyt Octave-simulaatio kollaboroivan mobiilipilven noodien energiansäästöstä. Työ päättyy yhteenvedolla erilaisista jo käytössä olevista energiansäästötavoista.