"Ehkä hieman erilainen Intia" : toiminnallinen oppiminen ja opettajuus Suomessa ja Intiassa - Kiviranta, Leena (2010)
Miljoonat lapset ympäri maailmaa joutuvat kouluväkivallan uhreiksi vuosittain. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on havainnollistaa intialaisen slummikoulun olosuhteita ja sitä, kuinka toiminnallisella opettamisella voidaan vähentää kouluväkivaltaa ja parantaa lasten oppimismotivaatiota. Tutkimuksen vertailukohteina ovat toiminnallinen oppiminen Suomessa sekä opettajien näkemykset opettajan ammatista ja työnkuvasta Suomessa ja Intiassa.