Elintarviketeollisuuden informaatio- ja tietojärjestelmätarpeet alkutuotannosta : mitä sianlihan tuotantoketjussa tulisi tulevaisuudessa kehittää? - Aarniovuori, Ari (2013)
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää elintarviketeollisuuden informaatio- ja tietojärjestelmätarpeita sianlihan alkutuotannosta. Tutkimuksen tuloksena luotiin viisi konseptia sianlihantuotannon kehittämiseksi. Konsepteissa kuvataan elintarviketeollisuuden informaatio- ja tietojärjestelmätarpeita alkutuotannosta, tulevaisuuden tavoitteita sianlihatuotannon kehittämiseksi, nykytuotannon haasteita, sekä potentiaalisia lisäarvoa tuottavia palvelutuotteita. Tutkimuksessa otetaan huomioon uusimmat teknologiset mahdollisuudet, joita hyödyntäen ruokaketju voi kehittää toimintansa vastuullisuutta, läpinäkyvyyttä, sekä jäljitettävyyttä.