Retoriikka ja riskien arviointi Tampereen sosiaalipäivystyksen tekemissä kiireellisten sijoitusten päätöksissä - Kollanus, Janni (2013)
Tutkielman tavoitteena on selvittää, mitä retorisia keinoja sosiaalityöntekijät käyttävät perustellessaan riskiarvioitaan lapsen terveyttä tai kehitystä vaarantavista tekijöistä kiireellisten sijoitusten päätösteksteissä. Lastensuojelulaissa on määritelty perusteet kiireellisen sijoituksen tarpeelle, mutta laki mahdollistaa sosiaalityöntekijöille asiantuntija- asemansa ansiosta laajan harkintavallan asiakkaiden yksilöllisissä tilanteissa.