Sykemittarin käytön vaikutukset kuntoilijan liikuntasuhteeseen - Mustonen, Essi (2013)
Kuntoliikunnalla tarkoitetaan yleensä tavoitteellista liikunnan harrastamista, jolla pyritään ylläpitämään tai kehittämään fyysistä kuntoa. Kuntoilua voidaan pitää erittäin suosittuna vapaa-ajanviettomuotona, sillä nykypäivänä yli puolet suomalaisista aikuisista kertoo harrastavansa joko kuntoliikuntaa tai -urheilua. Erilaisten yhteiskunnallisten muutosten myötä työelämä ei ole fyysisesti yhtä rasittavaa kuin ennen, joten lähes jokaisen meistä on pidettävä huolta fyysisestä kunnosta vapaa-ajalla. Oman kunnon ylläpitäminen tai kehittäminen ei kuitenkaan välttämättä ole kaikille meistä helppoa. Kunnon kehittäminen nimittäin vaatii liikuntasuoritusten kuormituksen jatkuvaa arviointia ja säätelemistä suhteessa omaan suorituskykyyn sekä motivaatiota harjoitella riittävän säännöllisesti.