"The past lay claim to the present" memory and narrative as a journey to one's self : a study of Damon Galgut's In a Strange Room - Holopainen, Jonna (2013)
Eteläafrikkalainen kirjallisuus on pitkään keskittynyt maan vaikean historian avaamiseen niin yhteiskunnallisella kuin yksilönkin tasolla. Tärkeitä teemoja ovat olleet niin identiteetin luominen siirtymävaiheessa olevassa yhteiskunnassa kuin myös yhteyden luominen menneisyyden ja nykyisyyden välille. Kirjallisuudessa on myös pitkä omaelämänkerrallisuuden historia, jonka alku on kirjallisuuden vapautumisessa poliittisista kytköksistä ja yksityisen kokemuksen kuvaamisen lisääntymisessä.