Feasibility study on the biogas production from organic wastes generated at the University of Jyväskylä - Rauhala, Anna-Maria (2013)
Tutkielman tarkoituksena on tehdä kannattavuusanalyysi Jyväskylän yliopiston tuottamien biohajoavien jätteiden mädätykselle, joka tuottaisi biokaasua. Tavoitteena on arvioida Jyväskylän yliopiston jätehuollon tämän hetkistä tilannetta, suorittaa kannattavuusanalyysi biokaasulaitokselle ja tutkia eri vaihtoehtojen energiataseita, kasvihuonekaasupäästöjä ja mahdollisuutta vähentää päästöjä. Perustuen orgaanisten jätteiden kemiallisiin koostumuksiin ja metaanintuottopotentiaaleihin biokaasulaitos mallinnettiin erilaisilla vaihtoehdoilla. Ensimmäisessä vaihtoehdossa ainoa jätelajike on biojäte sekä yliopistolta että Kortepohjan ylioppilaskylästä. Toisessa vaihtoehdossa lisätään yliopistolla muodostunut puutarhajäte. Kolmannessa vaihtoehdossa hyödynnetään kaikki biohajoava jäte (eli bio- ja puutarhajäte, paperi ja kartonki) sekä biojäte Kortepohjasta.