"When girls don't have to work that much they are doing better in school" : ethnographic case study on girls participation in Nepalese village school - Pikkarainen, Heli (2013)
Tiivistelmä: Naiset elävät nepalilaisessa kulttuurissa alisteisessa asemassa. Naisten sorrettu asema näkyy selkeästi muun muassa koulutussektorilla, keskimäärin naiset ovat miehiä vähemmän koulutettuja. Tähän epäkohtaan on pyritty puuttumaan erilaisin kansallisin ja kansainvälisin ohjelmin, mikä on johtanut peruskoulutukseen osallistuvien tyttöjen lukumäärän merkittävään kasvuun.