Koulusurman jälkeen : eteläpohjalaisten nuorten kokemuksia Kauhajoen koulusurmien yhteisöllisistä vaikutuksista - Sihto, Tiina (2013)
Tämän työn tarkoituksena on selvittää, millaisia kokemuksia eteläpohjalaisilla nuorilla on vuonna 2008 tapahtuneiden Kauhajoen koulusurmien mahdollisista vaikutuksista yhteisöllisyyteen ja sosiaaliseen pääomaan omassa oppilaitoksessa ja kotikunnassa. Tutkimus jakautuu kolmeen tutkimuskysymykseen, jotka ovat: 1) Millaisena yhteisönä nuoret näkevät oman asuinkuntansa, 2) Miten Kauhajoen koulusurmia on käsitelty koulun toimesta sekä 3) Millaisia jälkivaikutuksia Kauhajoen koulusurmilla on ollut nuorten keskinäisiin sekä nuorten ja aikuisten välisiin sosiaalisiin suhteisiin?