Psykologinen turvallisuus ja motivaatioilmasto alakoulun liikunnanopetuksessa - Ruokonen, Juha (2013)
Tässä tutkimuksessa selvitin, millaisiksi alakoulun oppilaat kokivat liikuntatuntiensa psykologisen turvallisuuden ja motivaatioilmaston ja ilmenikö kokemuksissa sukupuolten välisiä eroja. Lisäksi tutkin, miten motivaatioilmaston ulottuvuudet selittivät psyko-logista turvallisuutta. Psykologista turvallisuutta ei ole aiemmin tutkittu liikunnanope-tuksen yhteydessä, joten tutkimuksen tarkoituksena oli myös tuoda uusi käsite, ja sen myötä täysin uutta tietoa, liikuntapedagogiikan tutkimuskentälle.