Euroopan sosiaalirahasto aluepolitiikan toteutusvälineenä : onnistuneen hankkeen ominaispiirteet - Willman, Eerikki (2013)
Tutkielman tarkoitus on selvittää, mitkä tekijät vaikuttavat Euroopan sosiaalirahaston kautta rahoitettujen hankkeiden tuloksiin. Tekijöiden tunnistaminen on tärkeää, sillä rakennerahastojen kautta toteutetaan nykyään merkittävä osa Suomen aluepolitiikasta. Olisikin toivottavaa, että rahastojen kautta toimeenpannut hankkeet toteutuisivat mahdollisimman tehokkaasti ja tavoitteisiinsa nähden täysimääräisesti luoden niiltä odotettuja tuloksia.