Choosing to listen : how personality is connected to the listening and use of self-chosen music in everyday life - Johansson, Kaisa (2013)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, voiko persoonallisuudella olla jonkinlainen yhteys arkipäivässä valitsemamme musiikin kuunteluun ja käyttötarkoituksiin. Tutkimusmateriaali koostui aiemmin toteutetusta, struksturoidulla online-kyselyllä kerätystä materiaalista, jossa itse data-analyysiin kelpuutettuja vastaajia oli 340. Vastanneet koostuivat Jyväskylän yliopiston Humanistisen tiedekunnan opiskelijoista.