"You can't get an A by just being positive" : factors behind English teachers' student assessment practices in Finland - Karilainen, Laura; Tirkkonen, Henrika (2013)
Oppilasarviointi on tärkeä osa englanninopettajien työtä. Oppilasarviointi voi vaikuttaa merkittävästi mm. oppilaan opiskelumotivaatioon ja tämän takia opettajan onkin tärkeää miettiä arviointiansa tarkasti. Oppilasarvioinnissa on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että arviointi on oikeudenmukaista ja arviointikriteerit ovat kaikkien tiedossa. Oppilasarviointi on kuitenkin niin moniulotteista, että opettajilla saattaa olla vaikeuksia sisällyttää arviointiprosessiin kaikki tarvittavat osa-alueet. Arviointiin saattavat vaikuttaa mm. opettajien omat mielipiteet arvioinnista tai oppilaiden luonteenpiirteet tai sukupuoli.