Romanssi, satiiri vai yhteiskunnallinen kannanotto? : Virpi Hämeen-Anttilan Suden vuosi 2000-luvun suomalaisena yliopistoromaanina - Fabritius, Eija (2013)
Tiivistelmä – Abstract Kaunokirjallinen fiktio perustuu usein todelliseen maailmaan ja todellisiin ihmisiin. Lukijat etsivät kirjallisuudesta kiinnekohtaa todellisuuteen ja käyttävät kirjallisuutta oman maailmankuvansa hahmottamiseen, tavalla tai toisella. Lukija myös usein olettaa, että kaunokirjallisuudesta saatu kuva vastaa todellisuutta. Lukija muodostaa tulkintansa hyödyntäen omaa eri lähteistä saatua kompetenssiaan, käyttäen esimerkiksi lajitietouttaan luokittelemalla tekstin tiettyyn lajiin kuuluvaksi.