Hyväksymis- ja omistautumisterapian muutosprosessien merkitys masennuksen hoidossa : terapiaistuntojen välissä sovellettujen prosessien yhteys hoitotulokseen - Puuronen, Reetta; Tossavainen, Satu (2013)
Masennus on maailmanlaajuisesti yksi yleisimmistä toimintakykyä alentavista mielenterveyden häiriöistä. Yleisimmin sairautta hoidetaan lääkkeillä tai psykoterapialla ja useissa terapiasuuntauksissa kotitehtäviä käytetään hoitoa tukevana elementtinä. Kotitehtävien tavoitteena on siirtää terapiassa opittuja taitoja asiakkaan arkielämään. Hyväksymis- ja omistautumisterapia on osoittautunut tehokkaaksi hoitomuodoksi masennuksen hoidossa ja sen käyttö onkin yleistynyt viime vuosina. Hyväksymis- ja omistautumisterapian tavoitteena on asiakkaan psykologisen joustavuuden kasvattaminen, johon pyritään kuuden eri muutosprosessin avulla. Terapiassa käytetään paljon kotitehtäviä, jotka keskittyvät prosessien soveltamiseen