Magic beans : a material package for teaching English through storytelling and creative drama in primary school - Ryynänen, Hanne (2013)
Tarinat ovat universaali tapa jäsentää maailmaa ja kokemuksia. Tarinat ovat yksi vanhimmista opetusmenetelmistä, joka on koonnut ihmisiä yhteen viihtymään sekä oppimaan uutta. Vaikka tarinat ovat myös olennainen osa kielten opetuksen oppimateriaaleja, niitä hyödynnetään harvoin monipuolisesti kielitaidon kaikilla osa-alueilla puhumisen, kirjoittamisen, kuuntelun sekä lukemisen opetuksessa. Perinteisissä oppikirjoissa tarinoita seuraa tehtäviä, jotka testaavat ymmärrystä sekä opittua ainesta kirjallisesti. Tämän tutkielman pyrkimyksenä on työstää tarinoita uudesta näkökulmasta, luovan draaman keinoin.