Kulttuurin vaikutus informaatioteknologian omaksumisessa - Lindroos, Arttu (2013)
Lindroos, Arttu Kulttuurin vaikutus informaatioteknologian omaksumisessa Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2013, 27 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Makkonen, Markus Tutkielma käsittelee kulttuurin vaikutusta uuden informaatioteknologian omaksumiseen ja leviämiseen. Käytännön näkökulman tutkimukseen tuo Itella Posti Oy:n pääkaupunkiseudun varhaisjakelun monikulttuurisen organisaation sähköisen jakokirjan käyttöönottoprosessi. Tutkielman tarkoitus on auttaa lukijaa ymmärtämään kulttuurin tiedostamisen merkitys uusien teknologioiden omaksumisen suunnittelussa. Tutkielma keskittyy pääsääntöisesti kansallisen kulttuurin käsittelyyn, mutta myös organisaatiokulttuurin näkökulma tuodaan esille. Tutkielmassa esitellään teknologian hyväksymismalleja ja kulttuurin ja teknologian vuorovaikutusta. Tutkielma on suoritettu kirjallisuuskatsauksena informaatioteknologian omaksumista ja leviämistä, ja kulttuurin vaikutusta informaatioteknologian omaksumisessa käsitteleviin tieteellisiin aineistoihin.