Taulunkehys ja museo : kehyksen museoarvo ja asema kokoelmissa - Rantala, Satu (2013)
Tutkielman aiheena on taulunkehysten museoarvon muodostuminen ja asema museoiden kokoelmahallinnassa. Tutkielman tavoitteena on tarkastella kehystä aineellisena esineenä ja merkityksenmuodostajana museologian ja esinetutkimuksen näkökulmista, sekä tutkia kehysten tunnistamista, käsittelyä ja arvottamista museaalisessa viitekehyksessä pohtien näihin vaikuttavia syitä.