Rewritten literary classic : Pride and Prejudice and Zombies - Kenttälä, Veera (2013)
Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo on inspiroinut useita variaatioita Elizabeth Bennetin ja herra Darcyn klassisesta rakkaustarinasta. Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit jatkaa omalla omintakeisella tavallaan pitkää Ylpeys ja ennakkoluulo -variaatioiden sarjaa. Tarinaan on lisätty vaikutteita itämaisista taistelulajeista sekä kauhutarinoista tutut hitaasti etenevät zombit, jotka ovat muuttaneet Ylpeys ja ennakkoluulo kirjan idylliset maalaismaisemat veriseksi taistelutantereeksi. Elizabeth Bennet ja herra Darcy saavatkin huomata, että heidän orastavan romanssinsa tiellä ovat paitsi heidän ylpeytensä ja ennakkoluulonsa toisiaan kohtaan myös lukematon määrä zombeja. Huolimatta siitä, että tarinaan on lisätty useita uusia elementtejä, tarina on perusjuonikuvioiden ja kielen osalta uskollinen alkuperäiselle Jane Austenin klassikkoteokselle. Tässä työssä tutkitaan Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit -kirjaan lisättyjä elementtejä ja pyritään määrittelemään teoksen tyylilaji. Teoksen tyylilajia määriteltäessä tarkastellaan kahta vakiintuneempaa tyylilajia, parodia ja fan fiction, sekä uudempaa tyylilajia, mashup kirjallisuus.