Koulusta vankilaan ja vankilasta rikoksettomaan elämään : entisten vankien kokemuksia luottamuksen rakentumisesta - Jalonen-Alava, Mirkka (2013)
Tutkimuksen päätehtävänä on kuvailla entisten vankien, nykyisten vertaistukihenkilöi-den vankilakokemuksia ja rikoksettomaan elämään siirtymistä luottamussuhteiden nä-kökulmasta. Tutkimuksessa tarkastellaan myös haastateltujen koulukokemuksia koulu-kiinnittymisteorian (engagement theory) viitekehyksestä. Tavoitteena on tuoda esiin luottamuksen moniulotteista rakentumista entisten vankien eli sellaisten kohdalla, joihin ja joiden on vaikea luottaa tarkastellen luottamuksen vastavuoroisuutta ja korostaen heihin luottamisen sijaan heidän oman luottamisensa rakentumista.