Peruskoululaisten yhteiskunnallisen osaamisen estimointi sekamallilla : sovellus ICCS 2009 -aineistoon - Huttu, Tuomo (2013)
Nuorten yhteiskunnallisia tietoja ja eri yhteiskunnallisten ilmiöiden ymmärtämistä, samoin kuin kansalaisuuteen ja yhteiskunnassa toimimiseen liittyviä asenteita tutkimalla voidaan selvittää kansalaisyhteiskunnan tulevaisuuden kannalta merkittäviä kysymyksiä. Nuorten halukkuuteen ja kiinnostukseen osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan vaikuttavat nuorten yksilöllisen ja sosiaalisen taustan piirteet, kuten sukupuoli ja kielitausta. Kansainvälisessä ICCS-tutkimuksessa pyrittiin selvittämään piirteiden vaikutusta nuorten yhteiskunnallisiin tietoihin, osallistumiseen ja asenteisiin.