Multidimensional scaling using multilayer perceptron - Tuovinen, Tommi (2013)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on avata neuroverkon ja moniulotteisen skaalauksen käsitteitä sekä demonstroida kuinka näitä voidaan käyttää yhdessä. Tutkielmassa suoritetaan konstruktio, jossa MLP-verkko koulutetaan moniulotteisen skaalauksen keinoin suorittamaan dimension pienennystä. Algoritmia testataan neljässä eri testitapauksessa.