Organisaatioidentiteetti merkityksen tuottajana - Tapanainen, Anne (2013)
Tutkimuskohteena on organisaatioidentiteetti organisaation sisäisenä ilmiönä. Tutkimuksen tarkoituksena oli pyrkiä ymmärtämään, minkälaisia merkityksiä organisaation jäsenet antavat organisaationsa identiteetin piirteille, sekä tehdä näkyväksi organisaatioidentiteetin rakentumiseen ja tulkintaan liittyviä prosesseja. Tutkimus toteutettiin tapaustutkimuksena tulkinnallisesta, organisaation jäsenten käsityksiä korostavasta lähestymistavasta käsin. Kohdeorganisaationa oli Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, ja aineistona toimivat korkeakoulun perustamisvaiheeseen sijoittuneet, useissa eri verkkoviestintäkanavissa korkeakoulun nimestä käydyt verkkokeskustelut.