Käyttäjäkokemuksen hyödyntämismahdollisuudet verkkokaupankäynnissä - Häkkinen, Niko (2013)
Häkkinen, Niko Käyttäjäkokemus verkkokaupankäynnissä Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2013, 29 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Kari, Tuomas Tämä tutkielma käsittelee käyttäjäkokemuksen hyödyntämismahdollisuuksia verkkokaupankäynnissä. Tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Tavoit-teena oli selvittää käyttäjäkokemuksen (User Experience, UX) luonnetta ja sen hyödyntämismahdollisuuksia yrityksen ja kuluttajan välisessä verkkokaupan-käynnissä (B2C) kuuden komponentin eli käyttömukavuuden, käyttäjä-tuote-interaktioiden, elämyksellisten tuotteiden, materiaalisten tuotteiden, per-sonoinnin ja luottamuksen kautta. Muut verkkokaupankäynnin muodot jätet-tiin tutkimuksen ulkopuolelle. Syyt tutkimuksen tekemiseen olivat aihetta kä-sittelevän aiemman tutkimuksen vähäisyys, sekä henkilökohtainen mielenkiin-to perinteistä käytettävyysajattelua laajentavaa, kokonaisvaltaista käyttäjäko-kemusta ja sen suunnittelua (UXD, UED, user experience design) kohtaan. Tutkielmassa esiteltiin käyttäjäkokemus, siihen liittyviä tutkimuksia ja käyttä-jäkokemustutkimusta vastaan esitettyä kritiikkiä. Tutkittiin käyttäjäkokemusta verkkokaupankäynnin näkökulmasta kuuden keskeisen komponentin kautta. Havaittiin, että verkkokaupan käyttömukavuus on tärkeää aina tuotteiden se-lailusta toimitukseen asti. Käyttäjä-tuote-interaktioiden todettiin liittyvän erilai-siin käyttötilanteisiin ja -tavoitteisiin. Havaittiin, että tuotteiden materiaalisuu-della ja elämyksellisyydellä on suuri merkitys sen kannalta, onko tarkoitus pal-vella huvi- vai hyötytarkoitusta. Verkkokaupankäynnissä koetun luottamuksen ymmärtämisen havaittiin olevan käyttäjäkokemuksen kannalta tärkeää, sillä luottamus liittyy vahvasti kokemuksen affektiivisuuteen. Personoinnin todet-tiin olevan tärkeässä roolissa verkkokauppapalveluissa käyttäjäkokemuksen subjektiivisuuden vuoksi. Johtopäätöksenä todettiin, että yritykset voivat vaikuttaa myyntiinsä positiivi-sesti käyttäjäkokemusajattelua hyödyntämällä, vaikka käyttäjäkokemus on ai-heena haastava ja käsitteellinen.